voor de thuisblijvers
Blijf op de hoogte en volg gerrit
16 Maart 2008 | Nederland, Venray
De eerste tien dagen heb ik voor onderdak kunnen zorgen, hier hoef ik me dus even niet druk om te maken. Na Luik zal ik per dag voor een slaapplaats moeten gaan zorgen, best spannend !!
Afgelopen week nog de laatste dingetjes gekocht voor de uitrusting, morgen wordt de rugzak ingeladen. Ben benieuwd wat dit allemaal wel niet weegt. Ik heb me voorgenomen max. 12 kg aan bagage mee te nemen. Donderdag na Pasen is de 1e rustdag in Mesch (onder Eijsden), Maartje en Gerard komen dan eventuele overbodige bagage halen. Wat ik tekort heb kan ik, na een terrasje op het Vrijthof, in Maastricht nog kopen.
Ik heb het, vooral tussen de oren, de laatste weken nog druk gehad met het nieuwe Mariakapelletje.
Na het boren van de nodige gaten heeft ozze Wim prima geholpen met het laswerk. De staalconstructie ligt nu bij de smid van Oostrum, ik hoop dat hij er iets moois van maakt. Begin deze week heb ik een bronzen Mariabeeld gekocht in Kevelaer, samen met ôs Gerda. De medewerkers van Kruisen en Kapellen gaan hier een mooi afgietsel van maken. Als Wil de (bouw)vergunning met de gemeente kan regelen, dan gaat de plaatsing 15 augustus dus toch nog door!! Al dat gesjor en gesleep heeft me wel weer een hernia opgeleverd. Ik ga er maar van uit dat de rugpijn met het lopen wel weer verdwijnt.
Gerda en Toon hebben belooft om rond koninginnedag een weekje mee te komen wandelen. Volgens mijn planning moet ik dan ergens in de buurt van Vezelay zijn. Als je wil weten waar dat ligt: bij mij in de huiskamer heb ik voor de thuisblijvers landkaarten met de route erop tegen de muur geprikt. Janneke zal met stickers aangeven waar ik per dag ben, zodat dat te volgen is.
Peet en Lies Theeuwen zijn ook een middag komen buurten: eind mei zijn ze drie weken op vakantie in Frankrijk. Peet doorgronde mijn plannen in oktober, hij kreeg in de gaten dat ik echt op pelgrimage wilde. Peet zei toen meteen: ik ga je daarmee helpen. Zodoende dus gaat Peet en Lies twee weken mee op pelgrimstocht. Eind mei, begin juni wil ik in Zuid-Frankrijk zijn, met als extraatje een korte trip met de trein naar Lourdes. Ik hoop dat Peet en Lies dan met me meegaan.
Wat me ontzettend gesteund heeft deze week zijn de overweldigende reacties van vrienden en bekenden. De persoonlijke aanmoedigingen en goede wensen zijn hartversterkend. Ook de reacties op deze site. Bedankt! - Bedankt! - Bedankt!
Ik hoop dat de pelgrimszegen na de Hoogmis op de Smakt 19 maart een goede start mag zijn voor mijn reis. Ook hoop ik van het bisdom nog een aanbevelingsbrief te mogen ontvangen.
Ik ben door mijn kids uitgenodigd om vanavond met Oma bij de Rooyerie te gaan eten, ga dus nu nog snel even douche en schone kleren aan. (vindt Oma wel zo leuk).
Ik laat na mijn vertrek weer van me horen.
Wees gegroet.
Gerrit
16 Maart 2008 - 20:19
Joof Teeuwen:
Gerrit
Het zal inderdaad wel kriebelen. Hoe zal het gaan? Heb ik straks overnachting? Houd ik het vol? Ik wens je in ieder geval heel veel kracht en doorzettingsvermogen toe voor dit prachtige avontuur. Voel je je een keer eenzaam, weet dan dat er veel mensen aan je denken en met je meeleven.
Bon voyage
Joof -
16 Maart 2008 - 21:38
Gerrit Kroon:
Gerrit heen hele fijne reis gewenst ook namens joke,als je in kompastella bent en in lourdus denk dan ook aan ons.het aller beste van Joke en Gerrit. -
17 Maart 2008 - 07:51
Toon:
ha gradje,
veul succes en dat ge mugt viende wat ge zukt. toon. -
17 Maart 2008 - 08:46
Peter Teeuwen:
Hoi Gerrit,
Woensdag natuurlijk uitzwaaien maar ook via deze weg: Veel plezier, sterkte en rust. We denken aan je en zien je eind mei in Frankrijk/Spanje om Maria te ontmoeten in Lourdes!! We bellen voor die tijd zeker nog.
Fijne tocht!!
Peter -
17 Maart 2008 - 09:06
Elly Van Tante Ann:
Geweldig Gerrit.Ik heb een enorme bewondering voor jou.Smakelijk eten met moe(tante Mia)en de kinderen.Ja Gerrit, inderdaad kleed je netjes,want daar houd ze van,wie niet.Een goede start,na de zegen van ST,Jozef a.s Woensdag.Wij denken aan jou.Als je tijd hebt,doe jij dat dan ook aan ons???????????.We gaan je volgen.tot ziens.Wim en Elly. -
17 Maart 2008 - 09:29
Yvonne Van Lipzig:
Hoi Gerrit,
Ik hoorde van os pap en Gerard van je grote avontuur. Tevens wees Gerard mij op deze site. Ik wil je bij deze heel veel succes en loopplezier toewensen !!
Groetjes Yvonne van Lipzig -
17 Maart 2008 - 16:59
Gerda En Toon:
Lieve Gerritje,
Het grote avontuur komt er nu echt aan! Woensdagmorgen meld ik me vroeg bij jou op de Rozemarijn waarna we, wellicht in gezelschap van ons Marije, naar de Smakt lopen. Na de hoogmis en het aansteken van een kaarsje, zullen we je dan uitzwaaien. Het gaat je lukken, daar hebben we alle vertrouwen in. We zullen je van dag tot dag volgen en in Vezelay zullen we je opwachten op samen de heuvel naar de Kathedraal op te lopen. We verheugen ons erop je daar te zien en een weekje met je mee te wandelen.
Nog twee nachtjes lekker slapen in je eigen bed en dan op pad. We wensen je in alle opzichten een goede tocht!
Liefs,
Gerda en Toon -
17 Maart 2008 - 19:37
Cor Janssen:
Gerrit ik wens je veel sterkte. Ik zou graag op 19 maart bij in de hoogmis zijn maar ik ben vanwege zaken verhinderd. -
17 Maart 2008 - 23:08
Maja:
Lieve beste ome Gerrit (mede namens onze kids):
Ik wens je toe dat jouw tocht mag brengen wat je ervan verwacht!
Helemaal geweldig dat je de kans en de tijd krijgt om dit avontuur waar te maken!
Als het op enig moment tegen zou zitten, bel ons dan:06-204 33 205 of 53 38 23 43; we zullen er altijd voor je zijn!
We zullen je missen, maar wie weet komen we je nog opzoeken!
Wat vooral belangrijk is; ga ervan genieten en blijf trouw aan jezelf!
De "zegen" heb je van ons allang!
Dat het een groot avontuur mag zijn, wensen je jouw broertje Toontje en zijn vrouwtje Maja -
18 Maart 2008 - 11:14
Monique Janssen:
Hallo Gerrit,
Morgen de grote dag van vertrek van je grote tocht en avontuur naar Santiago de Compostella. We zullen je met grote bewondering volgen op deze reis. Ik wens je de allerbeste wensen heel veel sterkte veel devotie en geluk om deze tocht te volbrengen.
Goede reis .
Groeten en een dikke kus, Monique. -
18 Maart 2008 - 16:52
Broer Frans:
Ha gerrit
In eerste instantie kon ik niet geloven dat jij dit wilde gaan doen, maar nu is de vertrekdatum toch heel dicht bij.
Als je eenmaal begonnen ben aan deze monstertocht kun je, denk ik, alleen nog maar vooruit kijken en niet meer terug. Dat je jezelf zult tegenkomen is bijna onvermijdelijk, dus ik wens je alvast sterkte tijdens de zwakke momenten. Het lijkt me een heerlijk gevoel om aan het einde van de reis terug te kunnen kijken op een dergelijke prestatie.
Succes, en pas goed op jezelf.
Frans,karin en de kids. -
18 Maart 2008 - 19:36
Berto Smits.:
Hallo Gerrit
Je bent nog al wat van plan ,wat een pokke eind lopen ,hopenlijk heb je een beetje goed weer en knappe schoenen.
Heel veel succes met je pelgrimstocht
en hou vol,je moet maar denken aan alles komt een eind. -
19 Maart 2008 - 09:42
Frans En Maria:
Gerrit,
Het is nu 10.30 uur. Over een half uur ga je aan "jouw grote tocht" beginnen. Wij wensen je ontzaglijk veel succes en doorzettingsvermogen toe. Van St. Joep naar St. Jacob ... Wat een geweldige uitdaging.
"Een reis van duizend mijl begint met de eerste stap" zei Lao Tzu al. Er zullen er nog vele volgen. Wij proberen je via dit communicatiemiddel zoveel mogelijk te ondersteunen bij elke stap die je tot aan Santiago de Compostella nog moet zetten. Onze morele steun zal je begeleiden met name tijdens de momenten van vermoeidheid of twijfel.
De lijfspreuk van mijn nieuwe onderneming is :
"If you aren't going all the way, why go at all ... ?"
Misschien kan je daar telkens opnieuw moed uit putten.
Succes, succes, succes ...
Frans en Maria Peeters